De ervaring van Miranda

Naam: Miranda
Leeftijd: 25 jaar
Opleiding: Bedrijfsadministratief medewerker niveau 2 op Nova collega Haarlem
Welk jaar: 3e jaar
Hoe lang loop je stage: 01-09-2014 t/m 30-01-2015 voor 3 dagen in de week

Hoe ziet mijn stagedag bij The Shop Factory eruit:

Ik heb stage gelopen bij The Shop Factory in de periode van 2014-2015. Ik volgde toen der tijd een opleiding voor Bedrijfsadministratief medewerkster en liep 3 dagen stage bij The Shop Factory.

Mijn werkzaamheden bij The Shop Factory waren onder andere: het verwerken, controleren en archiveren van facturen, afletteren, samples verwerken en frankeren, e-mails verwerken, Pinterest (productfoto’s op de site plaatsen) en een deel marketing (werken met Link Assistent).

Tijdens mijn stage periode heb ik verschillende taken uitgevoerd wat ik super leuk vond om te doen. Ik ben niet constant bezig geweest met bedrijfsadministratie. Ik kreeg namelijk ook andere taken zoals, klantenservice en marketing.

Dit was tevens leuk en erg leerzaam! Hoe meer je leert, hoe beter vind ik. Ik hielp mijn collega’s waar nodig was, kwam met eigen ideeën/oplossingen (meedenken en zelf het initiatief nemen) en ik deed mijn werk altijd netjes en geordend.

Mijn stage periode bij The Shop Factory vond ik super fijn en leerzaam. Je leert veel van verschillende projecten en daarbij leer je alsnog voor je eigen opleiding/functie. Een doorgroei proces is hier dan ook zeker van sprake.

Ook zijn de collega’s lief en collegiaal wat ik ook belangrijk vind in een bedrijf. Nu anno 2016 ben ik zelf werkzaam bij The Shop Factory! Zij hebben mij gevraagd om hun te helpen en te ondersteunen met de klantenservice en bedrijfsadministratie.

Ik wist niet hoe snel ik deze kans moest aannemen. Ik vond het werk altijd leuk om te doen en de sfeer intern is heel fijn. Voor nu is het voor mij een super leuk vooruitzicht en uitdaging en is het voor mij ook duidelijk dat ik mijn best heb gedaan in mijn stage periode.

De ervaring van Lisa

Naam: Lisa
Leeftijd: 19 jaar
Opleiding: Marketing en communicatie op MBO Utrecht
Welk jaar: 2e jaar
Hoe lang loop je stage: 21-09-2015 t/m 22-12-2015 voor 4 dagen in de week

Hoe ziet mijn stagedag bij The Shop Factory eruit:

`s Ochtends verstuur ik de kleurstalen van raamdecoratie die klanten hebben aangevraagd, zodat zij weten wat voor stof en kleur rolgordijn of plisségordijn zij mooi vinden om te bestellen. Als ik daarmee klaar ben kijk ik wat voor mailtjes klanten hebben gestuurd en probeer ik deze te behandelen. Hoe langer ik stage loop, hoe meer ik zelfstandig kan beantwoorden. Wij hebben iedere ochtend een kort overleg met het team om positief nieuws te delen en problemen te bespreken, daarnaast vertellen wij waar wij de werkdag ervoor mee bezig zijn geweest. Ook wordt de planning van die dag besproken, deze wordt aangepast op de taken die collega`s die dag hebben.

Om 10:00 gaat de telefoonlijn open, ik neem dan de telefoon aan en help klanten telefonisch met vragen en problemen of ik geef advies over producten. Als ik er niet uitkom dan kan ik het aan mijn collega`s vragen. Mocht er niemand bellen dan ga ik verder met de mailtjes of ga ik verder met de taken die ik heb gekregen, deze kunnen per dag verschillen.

Nadat wij gezellig met zijn allen hebben gegeten en gekletst, ga ik verder met taken waar ik voor de pauze mee bezig was. Soms hebben andere kleine taken voorrang, dat is dan in de ochtend tijdens het overleg besproken. Ik vind het leuk om stukjes tekst te schrijven voor bijvoorbeeld nieuwe fietsen, deze worden dan op de website geplaatst. Ook bel ik wel eens klanten op die kleurstalen hebben aangevraagd. Ik vraag klanten dan of ze de kleurstalen goed hebben ontvangen en wat ze van de kleuren vinden. Ik merk dat klanten het prettig vinden dat wij hen persoonlijk bellen, maar vaak hopen wij dat ze toch op deze manier bij ons gaan bestellen.

Er is ook voldoende gelegenheid om aan stageopdrachten te werken. In overleg met mijn stagebegeleider Stephanie kan ik deze inplannen, vaak zit ik daar dan `s middags aan. Aan het eind van de dag verstuur ik opnieuw de kleurstalen die zijn aangevraagd, als ik daar klaar mee ben dan help ik mijn collega met de mailtjes af te ronden en dan gaan we daarna samen naar huis.

Ik vind de werkzaamheden vaak verschillend, maar dat is ook weer leuk. De tijd gaat vooral voor de pauze snel voorbij. Ik vind het ook leuk dat je vaste taken, maar ook eigen projecten hebt. Hier leer je weer veel van en kan ik ook op mijn C.V. zetten. Het team is klein maar fijn, ik vind het in de pauze altijd erg gezellig en de borrels zijn ook leuk.

De ervaring van Ester

Naam: Ester
Leeftijd: 21 jaar
Opleiding: Commerciële Economie op Inholland Alkmaar
Welk jaar: 4e jaar
Hoe lang loop je stage: 2-02-2015 t/m 26-06-2015 voor 5 dagen in de week

Hoe zag mijn eruit bij The Shop Factory:

Ik heb van februari tot juni 2015 stage gelopen bij The Shop Factory. Ik zat toen in mijn laatste jaar van de opleiding Commerciële economie en heb bij The Shop Factory mijn afstudeerstage gelopen. Op maandagen werkte ik de hele dag voor The Shop Factory. De rest van de week werkte ik ’s morgens voor The Shop Factory en ’s middags aan mijn scriptie.

’s Morgens begon ik altijd met de sample aanvragen. Klanten kunnen voor raamdecoratie stalen aanvragen zodat zij de stof en kleur thuis kunnen bekijken voordat ze bestellen. Als dat gedaan was ging ik verder met de klantenservice. Dit was het beantwoorden van mails en vanaf 10.00 uur het beantwoorden van telefonische vragen. Wat ik het leukst vond aan de klantenservice was het helpen van mensen. Als er bijvoorbeeld een opa belde die een fietsje voor zijn kleindochter wilde bestellen en daar hulp en advies bij nodig had. Mensen advies geven en samen kijken naar de beste optie en uiteindelijk ophangen met een tevreden klant, zijn de leukste telefoontjes.

Naast de klantenservice heb ik blogs geschreven over bijvoorbeeld de mooiste meisjesfietsen of welke verduisterende rolgordijnen het populairst zijn. Het is grappig om te zien dat iets wat jij zelf hebt geschreven geplaatst wordt op internet.

Onder de collega’s hangt een open en informele sfeer, wat mijn tijd bij The Shop Factory een stuk gezelliger heeft gemaakt. Met vragen over werk of over mijn opdracht, kon ik altijd wel bij iemand terecht en werd er altijd goed meegedacht. Je hebt direct contact met je collega`s, maar ook met de directeur.

De ervaring van Daphne

Naam: Daphne
Leeftijd: 18 jaar
Opleiding: Marketing en Communicatie op ROC Almere
Welk jaar: 4e jaar
Hoe lang loop je stage: 1-02-2016 t/m 01-07-2015 voor 5 dagen in de week

Hoe zag mijn eruit bij The Shop Factory:

Mijn stage bij The Shop Factory.

Ik heb ongeveer 5 maanden stage gelopen bij The Shop Factory, dit was ook meteen mijn allereerste stage. Ik heb het hier erg naar mijn zin gehad!

In het begin van mijn stage was alles nieuw, maar alles werd gelukkig heel rustig uitgelegd. Met vragen kon ik altijd terecht en alles was bespreekbaar. Het team is redelijk klein, maar je kent iedereen en het is erg gezellig.

Tijdens mijn stage heb ik geleerd hoe ik moet omgaan met klanten, vooral telefonisch en via de mail. Dit was natuurlijk in het begin erg spannend, maar na een tijdje kreeg ik de draad te pakken. Wanneer ik dingen niet wist, kon ik dit altijd vragen aan mijn collega’s. Ik had van tevoren aangegeven dat fotografie een hobby is van mij. Hier hebben zij rekening mee gehouden en vervolgens mocht ik productfoto’s gaan maken. Ik vond het fijn dat er naar mij is geluisterd en om vervolgens jouw werk op een website te zien staan, is natuurlijk hartstikke gaaf.

Naast deze werkzaamheden ben ik later in mijn stage ook teksten en blogs gaan schrijven. Deze heb ik vervolgens weer op de website en op social media gezet. Er is zoveel mogelijk geprobeerd om alle werkzaamheden op mijn opleiding te baseren, ik studeer namelijk marketing en communicatie.

Toen ik eenmaal aan mijn stage opdrachten moest gaan werken, hebben zij mij hier veel tijd voor gegeven. Naast mijn normale werkzaamheden heb ik zoveel tijd gekregen als mogelijk om aan mijn opdrachten te werken. Ook hebben zij mij hier heel erg mee geholpen door gewoon naast mij te komen zitten en alles uit te leggen.

Ik heb tijdens mijn stage erg veel geleerd wat ik nu weer kan toepassen op mijn opleiding. Ik zou The Shop Factory zeker aanraden!

 

De ervaring van Roy

Naam: Roy
Leeftijd: 17 jaar
Opleiding: IBS op ROC Amstelland
Welk jaar: 2e jaar
Hoe lang loop je stage: 25-08-2016 t/m 11-11-2016 voor 5 dagen in de week

Hoe zag mijn eruit bij The Shop Factory:

Ik heb 11 weken stage gelopen bij TSF voor de functie marketing en communicatie.

Toen ik de eerste week werkzaam was bij TSF ging het allemaal nog niet zo soepel, gelukkig bestaat het bedrijf uit een klein team die altijd voor je klaar staat. Ik kreeg dan ook genoeg tijd en ruimte om mij te ontwikkelen.

Ik heb mij vooral bezig gehouden met het schrijven van teksten voor de websites, dit was in het begin wat minder maar toen heb ik aangegeven dat ik dat wel erg leuk zou vinden. Ze luisteren bij TSF echt naar je mening en ze willen het ook zo leuk mogelijk voor jou maken, nadat ik het had aangegeven dat ik het wel leuk zou vinden kreeg ik er ook meer verantwoordelijkheid over.

In het team zit een hele fijne sfeer aangezien iedereen dicht bij elkaar zit en ik kon altijd bij iemand terecht met een vraag. Ook voor mijn stage opdracht heb ik genoeg tijd gekregen en de hulp die ik nodig had.

Bij TSF heb ik een hele leuke tijd gehad en raad het ook zeker aan om te solliciteren!

De ervaring van Rochelle

Naam: Rochelle
Leeftijd: 24 jaar
Opleiding: Administratief secretarieel medewerker niveau 2 op Nova collega Haarlem
Welk jaar: 2e jaar
Hoe lang loop je stage: 25-05-2015 t/m 02-11-2016 voor 3 dagen in de week

Hoe ziet mijn stagedag bij The Shop Factory eruit:

Een echte aanrader voor een leergierige student. Voor mijn opleiding administratief secretarieel medewerkster heb ik stage gelopen bij The Shop Factory voor 20 weken. Ik heb een hoop kennis opgedaan van hoe het in het bedrijf leven gaat. De taken waren heel divers, zo heb ik een hele hoop werkzaamheden geleerd wat betreft de secretariële kant. Ook leerde ik een stukje van de financiële kant.

Mijn werkzaamheden waren zo divers dat geen dag hetzelfde was en het nooit verveelde.  Het is een fijn team waar ik mee werkte en kreeg altijd de juiste begeleiding. Ik kijk terug op mijn stage als een leerzame en gezellige tijd waar ik een hoop geleerd heb.

De ervaring van Jerry

Naam: Jerry
Leeftijd: 16 jaar
Opleiding: Marketing en communicatie aan het Regiocollege Zaandam
Welk jaar: 1e jaar
Hoe lang loop je stage: 14-11-2016 t/m 3-2-2017 voor 5 dagen in de week

Hoe ziet mijn stagedag bij The Shop Factory eruit:

Tijdens mijn stageperiode van 12 weken bij The Shop Factory heb ik een leuke en vooral leerzame tijd gehad. Ik was werkzaam als marketing medewerker, want ik doe namelijk de opleiding Marketing en Communicatie.

Ik heb blogs en teksten op de website geschreven. Productteksten voor werkschoenen geschreven. Ook heb ik geleerd hoe het principe linkbuilding werkt en hierbij het programma Link assistent gebruikt. Verder heb ik de sample aanvragen gedaan en een onderzoek (concurrentieanalyse) gedaan naar de leveranciers van raamdecoratie. Daarnaast heb ik ook een top 200 van mogelijke linkpartners voor raamdecoratie gemaakt. Kortom een erg divers takenpakket!

The Shop Factory heeft een klein hecht team dit komt, omdat iedereen met elkaar in contact is en de werkplekken kort op elkaar zijn afgestemd. Door deze omstandigheden wordt je erg goed begeleid en kan je bij iedereen terecht met eventuele vragen die snel beantwoord worden.

Dankzij mijn stage heb ik een beter beeld gekregen van wat ik wel en liever niet wil gaan doen in de toekomst. Ik kijk terug op mijn stage als een erg leuke, leerzame en gezellige tijd. Ik kan nu weer met een grote hoeveelheid nieuwe kennis mijn opleiding vervolgen!

De ervaring van Twinkle

Naam: Twinkle
Leeftijd: 22 jaar
Opleiding: Financieel administratief medewerker niveau 3 op ROC Amsterdam
Welk jaar: 2e jaar
Hoe lang loop je stage: 31-10-2016  t/m 20-02-2017 voor 4 dagen in de week

Hoe ziet mijn stagedag bij The Shop Factory eruit:

Ik liep stage als een administratief medewerker. Ik heb een goede stageperiode gehad en een hoop geleerd. Elke dag was anders en er was genoeg te doen. Ik moest in de ochtend en in de middag de samples (kleine stukjes stof van raamdecoratie) wat mensen gratis als voorbeeld hadden besteld, verwerken. Verder werkte ik met Excel en Exact en moest ik marges checken, inboeken en archiveren etc. Ik mocht ook nieuwe producten plaatsen op de site en prijzen veranderen als het nodig was. Ik heb ook paar keer met linkassistent gewerkt (deels marketing). De stageperiode liep goed af door de goede sfeer. Ik heb altijd hulp gekregen waar het nodig was. Ze luisteren naar je en hebben begrip voor je situaties. Als ik terug kijk naar die 16 weken is het een leerzame stage plek geweest.

De ervaring van Ritesh

Naam: Ritesh
Leeftijd: 18 jaar
Opleiding: Commercieel medewerker Binnendienst (salesmanager) aan het Regiocollege Zaandam
Welk jaar: 2e jaar
Hoe lang loop je stage: 15-11-2016 t/m 05-05-2017 voor 4 dagen in een week

Hoe zag mijn stageperiode bij The Shop Factory eruit:

Tijdens mijn stage periode van 22 weken heb ik veel mogen leren van mijn collega’s van The Shop Factory. Mijn collega’s van de The Shop Factory hebben mij veel kennis en geduld geboden, waardoor ik nu een beter beeld heb wat mijn opleiding inhoud en welke werkzaamheden ik kan verwachten.

Ik heb tijdens mijn stageperiode veel werkzaamheden gedaan, ik heb namelijk meegeholpen met het project Werkschoenen.COM en heb daarvoor productspecificaties opgezocht en verwerkt in een Excel bestand. Daarnaast heb ik ook klantenservice gedaan, de werkzaamheden die ik daarvoor verricht heb, sloten heel goed aan mijn stage opdrachten. Ik heb het interne order traject verzorgt, dat houd in dat je de juiste gegevens van de klant in het systeem verwerkt en kijkt of de bestelling van de klant goed is doorgekomen. Tevens heb ik offertes gemaakt wat in het begin wel erg moeilijk leek te zijn, maar door goede uitleg en het stappenplan die The Shop Factory voor zijn stagiaires heeft gemaakt is het helemaal goed gekomen en heb ik veel offertes mogen maken. Daarnaast heb ik ook de samples aanvragen verwerkt, dit doe je door de samples in het systeem te verwerken en op te sturen.

Ik heb ook de mails en de telefoons die binnenkomen behandelt, eerst heb ik daar samen met mijn stagebegeleider goed besproken hoe wij dat gaan aanpakken en heb ik meegekeken hoe mijn collega’s dat deden en uiteindelijk ben ik zelf aan de slag gegaan.

The Shop Factory is een leerzaam maar ook een gezellige stageplek waar elke stagiaire voldoende geholpen wordt en goed ingewerkt wordt. Het is een klein maar leerzaam bedrijf, ik kan bij al mijn collega’s terecht voor vragen. Het leuke is dat wij allemaal in een ruimte zitten te werken, waardoor wij met iedereen contact hebben en daardoor sommige werkzaamheden snel voltooid kunnen worden.

Tot slot vind ik dat The Shop Factory een goede stageplek is waar men goed begeleid wordt en de juiste werkzaamheden verricht voor zijn/haar opleiding.

Ik wil daarom al mijn collega’s van The Shop Factory bedanken voor al hun kennis en geduld die zij mij geboden hebben en wens hun ook veel succes met hun bedrijf.

De ervaring van Leandra

Naam: Leandra
Leeftijd: 19 jaar
Opleiding: Bedrijfsadministrateur/ assistent accountant
Welk jaar: 2e jaar
Hoe lang loop je stage: 31-01-2017 t/m 30-06-2017 voor 3 dagen in een week

Hoe zag mijn stageperiode bij The Shop Factory eruit:

Ik heb 20 weken stage gelopen bij The shop Factory. Ik zat op het moment in mijn afstudeerjaar en volgde de opleiding Bedrijfsadministrateur/ assistent accountant daarnaast liep ik dan 3 dagen per week stage bij The Shop Factory.

The Shop Factory heeft mij een beter beeld gegeven van het bedrijfsleven in de categorie administratie en deels marketing. Ik heb tijdens mijn stageperiode veel werkzaamheden verricht zoals; het bijwerken van het inkoopboek en verkoopboek, invoeren en wijzigen van stamgegevens, facturen opstellen en controleren en controles gedaan in het memoriaal. Daarnaast heb ik ondertussen ook geholpen met de periodeafsluiting en heb ik deels geholpen met kleine marketing werkzaamheden.

Doordat The Shop Factoryeen klein bedrijf is wordt je goed geholpen en zorgen ze ervoor dat je een leerzame stageperiode hebt ervaren. Mijn collega’s bij The Shop Factory zijn altijd behulpzaam geweest en stonden altijd klaar om mijn vragen te beantwoorden, Hierdoor krijg je de motivatie om je leerdoelen te behalen en je competenties te ontwikkelen. Daarnaast heeft de werkvloer een rustgevend en gezellige sfeer en zijn ze erg begripvol.

Gezien mijn stage-ervaring bij The Shop Factory erg leerzaam was raad ik een ieder aan om hier te solliciteren en wil ik The Shop Factory bedanken voor de ervaring die ik hier mocht op doen.

De ervaring van Samantha

Naam: Samantha
Leeftijd: 17 jaar
Opleiding: Marketing, Communicatie en Evenementen op het Regiocollege in Zaandam
Welk jaar: 1e en 2e jaar
Hoe lang loop je stage: 9-05-2017 t/m 9-11-2017 voor 5 dagen in de week

Hoe zag mijn stageperiode bij The Shop Factory eruit:

The Shop Factory was mijn eerste stagebedrijf, dus ik vond het erg spannend om hier stage te mogen lopen. Ik moest 20 weken stage lopen bij The Shop Factory voor als functie Marketing, Communicatie medewerker en wat heb ik bij The Shop Factory een leuke maar vooral een leerzame tijd gehad.

In het begin van mijn stageperiode was alles nieuw en begreep ik sommige taken niet in één keer. Gelukkig werd alles rustig en goed uitgelegd. Ik kon altijd terecht bij mijn collega’s als ik vragen had, want alles bij The Shop Factory was bespreekbaar en dat vond ik erg fijn. De Shop Factory is een klein bedrijf waardoor je je makkelijker kan ontwikkelen en je kent je collega’s beter.

Ik ben namelijk heel leergierig dus wilde bij The Shop Factory veel leren. Ik heb zowel op de afdeling klantenservice als marketing online gedaan en dat vond ik erg leuk omdat je bij The Shop Factory veel werkzaamheden doe op een dag hierdoor verveel je je nooit.

Tijdens mijn stageperiode heb ik geleerd hoe ik met klanten moet omgaan zowel de telefoon als beantwoorden op e-mails. In het begin vond ik het erg eng om de telefoon op te nemen. Mijn stagebegeleider heeft mij gelopen om als eerst mee te luisteren en daarna stap voor stap zelf de telefoon op te nemen. Binnen een paar weken mocht ik de telefoon alleen opnemen.

Ik moest bij The Shop Factory blog schrijven over producten en daarna toevoegen op WordPress. Ik heb ook geleerd hoe ik met het systeem Linkassistent en MOZ moest omgaan. Soms kregen wij ook nieuwe producten in onze assortiment, hiervoor moest ik producten toevoegen op de site. Samples versturen was ook één van mijn taken.

Ik ben erg blij dat ik bij The Shop Factory stage mocht lopen. Ik heb nu een betere inzicht op mijn opleiding gekregen. Ik wil graag The Shop Factory super erg bedanken voor deze leuke ervaring. Ik raad het zeker aan om hier te gaan solliciteren!

De ervaring van Romy

Naam: Romy
Leeftijd: 18 jaar
Opleiding: Marketing en Communicatie op het ROC Aventus Apeldoorn
Welk jaar: 2e jaar
Hoe lang loop je stage: 4-09-2017 t/m 1-2-2018 voor 5 dagen in de week

Hoe zag mijn stageperiode bij The Shop Factory eruit:

De eerste stage die ik moest lopen voor mijn opleiding heb ik bij The Shop Factory gelopen. Ik doe de opleiding marketing en communicatie en deed daarom ook een marketing stage. Het fijne aan The Shop Factory is dat je elke 2 a 3 uur wat anders doet. Zo leer je veel verschillende dingen en krijg je de werkzaamheden snel onder de knie. Ik liep 5 dagen per week stage maar dat ging super snel. De uren vlogen soms echt voorbij.

De leukste taken die ik bij The Shop Factory heb mogen doen zijn de tickets en offertes maken. Tickets zijn mails behandelen, denk hierbij aan algemene vragen, advies vragen maar ook klachten. Soms was het best lastig om een moeilijk gesprek te voeren met een klant maar ik heb daardoor zekerweten geleerd om geduldig te blijven.

De collega’s waren echt super. Ik heb niet alleen veel met mijn collega’s gelachen maar ook super veel van ze geleerd. Ik vind het jammer dat het nu al over is! Het is zeker aan te raden om hier stage te lopen. Je houdt er gegarandeerd een leuke herrinering aan over.

De ervaring van Celine

Naam: Celine
Leeftijd: 18 jaar
Opleiding: Marketing en Communicatie op het Regiocollege in Zaandam
Welk jaar: 1e jaar
Hoe lang loop je stage: 14-11-2017 t/m 9-2-2018 voor 5 dagen in de week

Hoe zag mijn stageperiode bij The Shop Factory eruit:

The Shop Factory was mijn eerste stagebedrijf in deze branche. Omdat dit niet mijn afstudeerstage was, hoefde ik maar 380 uur (12 weken) stage te lopen.

Het is in het begin nog eerst even spannend, vooral omdat het allemaal zo nieuw is en er erg veel informatie is om in je op te nemen. Maar omdat er veel tijd wordt gestoken in het inwerken, heb je het al gauw door en kan je vrij snel zelfstandig te werk. Wat ik zelf erg prettig vond.

Doordat je veel verschillende taken krijgt, leer je al gauw wat wel en wat niet bij jou past. Na een week of twee heb je een kort gesprek met je stagebegeleidster en kan je aangeven welke werkzaamheden je meer wilt uitvoeren en welke iets minder of helemaal niet. Hier krijg je veel vrijheid in, omdat het afgezien van heel leerzaam, ook een leuke stage moet worden. Wat als je het mij vraagt, zeker is gelukt.
De taken die ik vooral heb uitgevoerd zijn: klantenservice via het ticketsysteem, nabellen van klanten, blogs schrijven, samenwerkingen regelen via het Linkassistent systeem en de kleurstalen aanvragen behandelen.

The Shop Factory is een knus bedrijf, waar je met zijn alle op één kantoor zit. Op die manier bouw je een betere band op met je collega’s en is er altijd een mogelijkheid om vragen te stellen. Dit is vooral in de eerste weken erg fijn, zo leer je het ook sneller doordat alles goed en duidelijk wordt uitgelegd.

Door mijn stage heb ik een beter beeld gekregen van alles wat moet gebeuren om een berdrijf draaiende te houden. Ook heb ik nu een beter idee over welke kanten ik allemaal op kan met mijn opleiding en weet ik dus beter wat ik in de toekomst wil gaan doen. Zeker een aanrader dus!

De ervaring van Robin

Naam: Robin
Leeftijd: 17 jaar
Opleiding: Marketing, communicatie en evenementen aan de ROC TOP Almere
Welk jaar: 2e jaar
Hoe lang loop je stage: 04-09-2017 t/m 30-01-2018 voor 4 dagen in de week

Hoe zag mijn stageperiode bij The Shop Factory eruit:

Dit is de eerste stage die ik heb gelopen voor mijn opleiding marketing, communicatie en evenementen. Ik liep 20 weken en 4 dagen per week stage bij The Shop Factory.

Ik heb in mijn stage periode veel geleerd en veel verschillende taken mogen uitvoeren. Ik heb onder andere samples verstuurd, dat zijn voorbeeldstukjes stof die je naar klanten stuurt zodat zij een idee hebben hoe de stof eruit ziet, met klanten gemaild over klachten advies en algemene vragen, blogs geschreven voor de verschillende web shops geschreven, administratie taken uitgevoerd gedaan en Facebook pagina’s onderhouden voor mijn school opdrachten.

Wat fijn is is dat je kunt aangeven welke werkzaam heden je wel en niet zo leuk vind en daar wordt veel rekening mee gehouden. Doordat je zoveel verschillende taken hebt heb je veel afwisseling en gaan de dagen ook snel voorbij.

The Shop Factory is een klein en gezellig bedrijf met leuke collega’s die je helpen waar nodig. Als je een vraag hebt kun je die altijd stellen. Ik heb veel van ze geleerd en met ze gelachen.

De ervaring van Amani

Naam: Amani
Leeftijd: 18 jaar
Opleiding: International Business op het ROC Amstelland
Welk jaar: 3e jaar
Hoe lang loop je stage: 12-02-2018 t/m 03-07-2018 voor 5 dagen in de week

Hoe zag mijn stageperiode bij The Shop Factory eruit:

In het begin werd ik ingewerkt waardoor ik al gauw zelfstandig aan het werk kon. Ik heb een inwerkboek gekregen waar ik veel informatie uit kon halen, zonder het te hoeven vragen. Ik begon eerst met het beantwoorden van vragen van klanten per mail en het opsturen van samples. Vervolgens werd ik ingewerkt zodat ik klanten, die samples hadden aangevraagd, kon nabellen en de klantenservice telefoon kon opnemen.
Daarnaast heb ik gewerkt met het systeem LinkAssistant om linkjes te ruilen met overlappende websites. Ik heb ook blogs geschreven die werken geplaatst op andere websites tegen een vergoeding of in ruil voor een aantal linkjes op onze websites. Hierdoor heb ik veel geleerd over SEO en SEA. Dit heeft mij ook erg vooruit geholpen met het schrijven van mijn stageverslag.
De collega’s van TSF zijn super lief en stonden altijd klaar om mij te helpen. Er wordt veel aandacht besteed aan de stagiaires en de vooruit gang van de stagiaires.

De ervaring van Yannick

Naam: Yannick
Leeftijd: 19 jaar
Opleiding: Marketing en Communicatie op het Regio College in Zaandam
Welk jaar: 2e jaar
Hoe lang loop je stage: 10-02-2018 t/m 26-05-2018 voor 4 dagen in de week

Hoe zag mijn stageperiode bij The Shop Factory eruit:

De tweede stage die ik moest lopen voor mijn opleiding heb ik bij The Shop Factory gelopen. Ik doe de opleiding marketing en communicatie en deed daarom ook een marketing en communicatie stage. Het fijne aan The Shop Factory is dat je elke 1.5 a 2 uur wat anders doet. Zo leer je veel verschillende dingen en krijg je de werkzaamheden snel onder de knie. Hierdoor is het werk niet eentonig en zal je je niet snel vervelen met de werkzaamheden die je verricht.

De leukste taken die ik bij The Shop Factory heb mogen doen zijn de samples versturen en de voorraadinventarisatie doen. Bij de samples versturen moet je eerste de aangevraagde samples uitprinten en die dubbelvouwen zodat ze in een envelop passen. Als dit gebeurt is moet je de juiste samples pakken bij de desbetreffende aanvraag. Ze in een envelop doen en in het systeem aanpassen zodat je collega’s kunnen zien da de samples zijn verstuurd voor die dag. Bij de voorraad inventarisatie moet je de terug gestuurde producten bekijken. Je kijkt waarom ze zijn terug gestuurd. De redenen lopen erg uiteen. Sommige zijn kapot en bij sommige is het verkeerd gegaan bij de klant. Wanneer je dit hebt gedaan en product foto’s hebt gemaakt, moet je de producten o[p de site zetten voor een 2e leven. Dit word gedaan omdat veel producten worden terug gestuurd, als al deze producten weggegooid zouden worden zou dit handen vol met geld kosten. En op deze manier wordt er geen geld weggegooid en worden deze producten een 2e leven ingeblazen.

De collega’s waren echt super. Ik heb niet alleen veel met mijn collega’s gelachen maar ook super veel van ze geleerd. Ik vind het jammer dat het nu al over is! Het is zeker aan te raden om hier stage te lopen. Je houdt er gegarandeerd een leuke herinnering aan over!

De ervaring van Justin

Naam: Justin
Leeftijd: 18 jaar
Opleiding: Marketing en Communicatie op het Regio College in Zaandam
Welk jaar: 2e jaar
Hoe lang loop je stage: 12-02-2018 t/m 22-05-2018 voor 4 dagen in de week

Hoe zag mijn stageperiode bij The Shop Factory eruit:

Ik begon op 22-6 mijn stage bij The Shop Factory. Ik werd op de eerste dag geïntroduceerd met het bedrijf en de werkwijze van TSF. Ik kreeg de eerste dag een inwerkboek waar ik bijna alle informatie uit kon halen. Door veel met het inwerk boek te werken werd ik snel zelfstandig er zeker van mijn zaak. Ondertussen ontwikkelde mijn kennis over de producten van TSF en gingen de verschillende taken mij steeds sneller en beter af. Deze kennis was nodig voor de verschillende werkzaamheden die ik bij TSF heb verricht.

Ik begon met het behandelen van mails van klanten en het opsturen van kleurstalen (samples) naar de klant. Voor het behandelen van de mails van klanten heb ik een structuur aangeleerd die bij de TSF wordt gehanteerd. Omdat ik deze taak regelmatig moest uitvoeren werd de structuur al snel vanzelfsprekend. Verder werd ik ook ingewerkt voor de taken nabellen, oftewel het bellen van klanten die kleurstalen hebben aangevraagd, het maken van offertes voor de klant en de telefoon opnemen op de afdeling klantenservice.

Naast de klantenservice gerichte taken ben ik ook actief geweest met verschillende marketingprojecten en heb ik gewerkt met LinkAssistant. Ik heb LinkAssistant gebruikt om links te ruilen met verschillende websites die in dezelfde niche markt actief zijn. Bij deze activiteit heb mijn kennis over SEO en SEA kunnen toepassen en vergroot. Dit heb ik allemaal verwerkt in mijn stage verslag en dit heeft tot een goed resultaat geleid. Ik heb samen gewerkt met hele leuke en behulpzame mensen! Als je een vraag heb kun je altijd bij één van de medewerkers terecht en zullen je altijd helpen.
Ik wil daarom The Shop Factory bedanken voor mijn stageperiode en wens het bedrijf nog veel succes in de toekomst!

De ervaring van Robin

Naam: Robin
Leeftijd: 18 jaar
Opleiding: Financiële administratie ROC Westpoort Amsterdam
Welk jaar: 2e jaar
Hoe lang loop je stage: 05-02-2018 t/m 15-6-2018 voor 5 dagen in de week

Hoe zag mijn stageperiode bij The Shop Factory eruit:

Ik heb 64 dagen stage gelopen bij The Shop Factory. Ik zat op dat moment in mijn laatste jaar en deed de opleiding financieel administratie en liep hier 4 dagen per week stage.
Meestal begon ik mijn werkdag met klantenservice. Verder deed ik voornamelijk administratie zoals, het verwerken, controleren en archiveren van facturen, afletteren en het verwerken van samples.

Mijn stage periode was een leuke maar ook zeer leerzame ervaring, ik heb hier veel geleerd over administratie maar ook deed ik veel andere werkzaamheden. Een door groei mogelijkheid is dan ook zeker mogelijk bij The Shop Factory.

De normen die ik gekregen heb om te doen op een dag hebben we duidelijk besproken. Dit besproken we tussen de werkzaamheden door en zo heb ik op mijn dagelijkse taken gekregen. Nadat ik eenmaal alle taken hab gekregen had ik in het begin het gevoel dat het misschien wel teveel zou zijn. Maar doordat het goed werd uitgelegd wat je moest doen en wat er van je verwacht werd ging ik er met volle moed tegen aan.

The Shop Factory is een klein bedrijf. Ik vond de sfeer in het bedrijf heel erg fijn en de collega’s waren erg collegiaal geen vraag was te veel gesteld. Ik raad ieder aan om te solliciteren, een echte aanrader!!

Graag wil ik The Shop Factory erg bedanken voor deze leuke en leerzame ervaring